Κυριακή 19 Μαΐου 2024

Μήνυμα Γενοκτονίας Ποντίων (2024)

 Η σημερινή μέρα είναι μέρα μνήμης . Μνήμης για τους Έλληνες του Πόντου και όχι μόνο!

Ο Δάσκαλος και ο Πρόεδρος μας κος Νατσιός μας το υπενθυμίζει συνεχώς: ο μόνος λαός πού πρέπει να γυρνά πίσω και μετά να προχωρά μπροστά, είναι οι Έλληνες!

Έτσι κ εμείς σήμερα κοιτάμε πίσω, βλέπουμε από που ήρθαμε , το τι αφήσαμε πίσω και το πως θα πράξουμε ώστε να αποκατασταθεί η Αλήθεια και κατ επέκταση η Δικαίωση των 353000 ψυχών των Ποντίων Ελλήνων!

Και Κάτι τελευταίο σε ότι αφορά τους γείτονες που το τελευταίο διάστημα έχουν βρει έδαφος λόγο της αδράνειας της Κυβέρνησης των Ελλήνων και λένε το μακρύ τους και το κοντό τους χωρίς ντροπή!

Όταν έπεσε η Πόλη, οι Ρωμηοί Έλληνες μαζεύτηκαν να λειτουργήσουν. Εκεί δεν έκλαιγαν και δεν παρηγορούσαν ο ένας τον άλλο άλλα απευθύνθηκαν στην Παναγία Μητέρα μας:

Σώπασε κυρά Δέσποινα και μη πολύ δακρύζεις, πάλι με χρόνια με καιρούς πάλι δικιά μας θα ναι!

Το μήνυμα αυτό απευθύνεται εμμέσως πλην σαφώς στους Έλληνες
της Βόρειου Ηπείρου, των Σκοπίων, της  Ίμβρου και της Τενέδου, της Σμύρνης, της Πόλης και του Πόντου!

Ο Πόντος ΖΕΙ! 

Πέμπτη 2 Μαΐου 2024

Η Ευρώπη των παχέων αγελάδων έφτασε στο τέλος της!

 

 


Η Ευρώπη των παχέων αγελάδων έφτασε στο τέλος της κάτι που όλοι οι Ευρωπαίοι πολίτες το έχουν συνειδητοποιήσει.

Κοινή διαπίστωση είναι ότι όλες (πια) οι κυβερνήσεις μιλάνε για ένα ντόμινο κρίσεων στην γηραιά ήπειρο με πρώτη αυτή της επισιτιστικής κρίσης και στη συνεχεία μία σειρά άλλων όπως

  •          την ενεργειακή κρίση και
  •          την οικονομική κρίση.

Όλα τα παραπάνω καταλήγουν σε ένα κοινό συμπέρασμα :

Η ευρωπαϊκή ευμάρεια τελεί υπό πλήρης αμφισβήτηση.

Οι ανησυχίες για τη βιωσιμότητα του συστήματος παραγωγής τροφίμων και ενέργειας στην Ευρώπη είναι μεν δικαιολογημένες, αλλά!

Η υπερκατανάλωση και η υπερβολική εκμετάλλευση των φυσικών πόρων -κυρίως από τις μεγάλες οικονομίες της Ε.Ε- έχουν οδηγήσει σε μια κρίση που απειλεί την ισόρροπη ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος στις λιγότερα αναπτυγμένες χώρες και κυρίως αυτών του Νότου της Ε.Ε.

Η αλλαγή της πολιτικής καλλιεργειών και κτηνοτροφίας με στόχο την προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή θεωρείται αναγκαία αλλά αμφισβητείται στο σύνολό της από αρκετές χώρες. Η αειφόρος γεωργία και η χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας είναι μερικές από τις λύσεις που μπορούν να βοηθήσουν στη διατήρηση του φυσικού περιβάλλοντος και τη μείωση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής αλλά με δίκαια κριτήρια και όχι χωρίς πρώτα να ερωτηθούν οι Αγρότες και Κτηνοτρόφοι της Ε.Ε. Με τις απαντήσεις τους (μερικές από αυτές δόθηκαν με τις έντονες πρόσφατες πανευρωπαϊκές κινητοποιήσεις) θα μπορούσαν να θέσουν θέσεις με τις οποίες θα ζητάνε τα εχέγγυα για να υποστηρίξουν αυτήν την προσπάθεια.

Τέλος είναι κρίσιμο για τις κυβερνήσεις να λάβουν άμεσα μέτρα για την προστασία του περιβάλλοντος και την προώθηση μιας βιώσιμης ανάπτυξης μόνο όμως με γνώμονα αυτής της συλλογικής δράσης και στενής συνεργασίας μεταξύ των κρατών-μελών ώστε να αντιμετωπιστούν οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε και να διασφαλίσουμε ένα βιώσιμο μέλλον προς χάριν των μελλοντικών γενιών της Ευρώπης μας.