Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014

Είναι ο καιρός πλέον (από 9/8), μετά κ τη σημερινή συνεδρίαση να εξετάσουμε την επόμενη ή επόμενες κινήσεις μας στο ΧΑΑ.. Το εύρος τιμών του ΓΔ που ορίσαμε στην προηγούμενη ενημέρωσή μας άρχισε να υλοποιείται σιγά - σιγά για αυτό πρέπει να είμαστε σε ετοιμότητα .. Ρεαλιστική πρόταση και με αρκετή δόση ασφάλειας παραμένει ο ΟΠΑΠ.. η αρχή εξαγοράς τίτλων του πρέπει να είναι τμηματική από ένα εύρος τιμών μεταξύ 10,25 έως 7,90 ή κατά Μ.Ο 9,10€.. η αρχή πρέπει να γίνει με βάση τη τιμή του ΓΔ που ορίσαμε σε προηγούμενη επικοινωνία μας ..

ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΘΥΝΗΣ – DISCLAIMER : Το σύνολο των αναφερόμενων από την SAΜΑN Financial Consultants αποτελούν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν θα πρέπει να λαμβάνονται ως στοιχεία προτροπής αγοράς ή πώλησης επενδυτικών τίτλων.

Τρίτη 8 Ιουλίου 2014

Χ.Α.Α ..ξανά .. εδώ είμαστε .. όποτε και όταν πρέπει

Σήμερα 7/7/2014 ..σημαδιακή μέρα διότι το ΧΑΑ άρχισε να δημιουργεί προϋποθέσεις επανεξέτασης των προσδοκιών μας.. Πολύ κομβικό σημείο κ πολύ κρίσιμο διότι οι 1200 μονάδες του ΓΔ θα δείξουν την συνέχιση της ανόδου της αγοράς εν όψη χειμώνα ή την πτώση της έως και τις 1000 μονάδες  !! .. πραγματοποιούνται κινήσεις κεφαλαίων οι οποίες μέχρι στιγμής κρίνονται ως ισοδύναμες (αγοραστές -πωλητές) κάτι που πολύ σύντομα και εντός του μήνα θα ξεκαθαριστεί. (διατήρηση ή μη των 1200 μονάδων). Αναμένουμε άρα στο ακουστικό μας ή αν διαθέτουμε κάποιο κεφάλαιο (μικρό ή μεγάλο) τοποθετούμε από αυτό μόλις το 1/3!! πέριξ των 1200 μονάδων...

ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΘΥΝΗΣ – DISCLAIMER : Το σύνολο των αναφερόμενων από την SAΜΑN Financial Consultants αποτελούν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν θα πρέπει να λαμβάνονται ως στοιχεία προτροπής αγοράς ή πώλησης  επενδυτικών τίτλων.

Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

26/2/2014
ΓΔ : 1303,42μ +3,29%
Τζίρος : 129,34εκ€
€/$ : 1,3676
Οι συνεδριάσεις του Χρηματιστηρίου Αθηνών το τελευταίο διάστημα χαρακτηρίζονται έντονα από μια σχετική αβεβαιότητα.  Τα ανοιχτά μέτωπα είναι πολλαπλά και πολύ σύνθετα, μάλιστα.
Γεωστρατηγικά, Πολιτικοοικονομικά και Νομισματικά.
Ας κάνουμε μία προσπάθεια να τα αναλύσουμε όσο πιο σύντομα γίνετε.

Γεωστρατηγικά : Ρωσία, Ουκρανία, Τουρκία, Κύπρος. Όλα αυτά τα μέτωπα επηρεάζουν κατά πολύ την  εικόνα της Ελληνικής Αγοράς τα μέγιστα. Πιο πολύ από όλα, το μέτωπο της Τουρκίας. Η αστάθεια που παρατηρείται εμμέσως πλην σαφώς επηρεάζει και τη χώρα μας. Η Τουρκία αποτελεί το βασικό αγοραστή Ελληνικών προϊόντων μετά τη Γερμανία. Άρα η εξαγωγική δραστηριότητα της χώρας άμεσα θα πληγή (το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών θα υποστεί σίγουρα ‘’κραδασμούς’’) αν συνεχιστή αυτή η αναταραχή στη Τουρκική πολιτική σκηνή. Στο μόνο που μπορεί αυτή η αστάθεια να ωφελήσει τη χώρα μας είναι ο Τουρισμός. Εν όψει του καλοκαιριού μπορεί  να προσελκύσει ακόμη περισσότερους ΒορειοΕυρωπαίους επισκέπτες που θα αναζητήσουν πιο ασφαλή μέρη για τις διακοπές τους. Μη ξεχνάτε το τι έγινε στη περίπτωση της Αιγύπτου στην οποία επίσης, παραμένει ή πολιτική ένταση σε μεγάλο βαθμό. Προσέξτε ότι δεν αναφέρω τους Ρώσους τουρίστες διότι υπάρχει ανοικτό το μέτωπο της Ουκρανίας και ήδη οι ακυρώσεις στα ταξιδιωτικά γραφεία από αυτή την αχανή χώρα είναι σε ‘’έξαρση’’.   Η συνέχεια στην επόμενη ενημέρωση .. μείνετε συνδεδεμένοι ..