Σάββατο 22 Ιουνίου 2013

saman.gr 

Η πρόσφατη πτώση του ΧΑΑ (-6,11%) δεν ήταν αποτέλεσμα του ρευστού -εσωτερικού- πολιτικού σκηνικού αλλά προέκυψε από τη κίνηση δεκάδων head Funds εξ Αμερικής, τα οποία -κάτι που αναφέραμε εδώ και καιρό- αποσύρονται από τον υπεραγορασμένο DOW k Nasdaq  με αποτέλεσμα οι εντολές εξόδου τους, λόγου το ότι Δευτέρα το ΧΑΑ είναι κλειστό, ήταν σε τόσο μεγάλο όγκο που η Παρασκευή ήταν σαν να κάναμε 2 συνεδριάσεις σε μία .. Την επόμενη εβδομάδα αναμένουμε έντονη αντίδραση του ΧΑΑ καθώς πολλά από τα χρήματα που δημιουργούνται από τις ρευστοποιήσεις στις ΗΠΑ κ Ευρώπη να κατευθυνθούν στις αναδυόμενες αγορές μέσα στις οποίες είμαστε και εμείς !! (απόφαση της MSCI στις 14/6)..

ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΘΥΝΗΣ – DISCLAIMER : Το σύνολο των αναφερόμενων από την SAΜΑN Financial Consultants αποτελούν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν θα πρέπει να λαμβάνονται ως στοιχεία προτροπής αγοράς ή πώλησης  επενδυτικών τίτλων.

Τρίτη 11 Ιουνίου 2013

saman.gr

Είδατε, όλοι τη διαφήμιση της ΠΕΙΡ .. Όλοι ..
2 σκέψεις έχω να μοιραστώ μαζί σας :

1η :  Ο πρωταγωνιστής της διαφήμισης είναι ένας αθλητής .. οποίος όντως κάνει άθλο (μεταφορικά) τη σήμερον ημέρα με την επίχειρησή του την οποία διαχειρίζετε και προσπαθεί τα μέγιστα να τη διατηρήσει .. η διαφορά είναι ότι κάποια στιγμή και λογικό είναι, θα ΚΟΥΡΑΣΤΕΙ !!
2η : Ο αθλητής τρέχει, δυστυχώς, πάνω σε μία άμμο και η τράπεζα δηλώνει, ότι συγχρόνως και απο τη μεριά της, κάνει ΣΤΑΘΕΡΑ βήματα .. γίνετε αυτό πάνω σε ΑΜΜΟ ..δε νομίζω.. Όπως όλες οι Τράπεζες έτσι και η ΠΕΙΡ κινείται πάνω σε μία κινούμενη άμμο.. με τεράστεια αβεβαιότητα για το άμεσο μέλλον..

Έρχονται δύσκολες μέρες για τον κλάδο και τους εργαζόμενους εκεί... κάτι το οποίο θα έπρεπε να γίνει εδώ και πολλά χρόνια, για δεί και αυτός ο προστετευόμενος κλάδος τη σημαίνει αβεβαιότητα και αγωνία καθημερινά .. τώρα είναι η ΩΡΑ .. σήμερα η ΕΡΤ μετά οι Οργανισμοί και τέλος οι Τράπεζες ..